Aféry a skandály Habsburků

Aféry a skandály Habsburků, kniha, jejíž první vydání vyšlo v roce 1930, byla sepsaná na podkladě materiálů z tajných archivů a přináší dosud neznámá fakta o erotických, sexuálních a homosexuálních aférách rakousko-německé šlechty na přelomu devatenáctého a dvacátého století. Rodinné, politické i senzační události na rakouském, bavorském a pruském dvoře...
  • Dostupnost: 1 ks
  • EAN: 8071909963
  • Číslo zboží: 6038912
Dostupné množství: 1,000
4,17


Specifikace

Stav knihy
velmi dobrý
Vydavatel
Rok vydání
1999
Překlad
Karel Houba
Počet stran
224
Vazba
pevná
Jazyk
Vloženo
09.10.2024
ISBN
80-7190-996-3
Aféry a skandály Habsburků, kniha, jejíž první vydání vyšlo v roce 1930, byla sepsaná na podkladě materiálů z tajných archivů a přináší dosud neznámá fakta o erotických, sexuálních a homosexuálních aférách rakousko-německé šlechty na přelomu devatenáctého a dvacátého století. Rodinné, politické i senzační události na rakouském, bavorském a pruském dvoře umožňují čtenáři seznámit se důvěrněji se životem příslušníků šlechty, dvora a vysokého důstojnictva v jeho pravé, báchorkami či falešnými "loyálními" pověstmi neopředené podobě.

Tak se čtenář dočte o vztahu Františka Josefa k císařovně Alžbětě, známé "Sisi", o milostné avantýře arcivévody Evžena, či arcivévody Ludvíka Viktora, o tragédii arcivévodkyně Marie Annunziaty, o vlivu herečky Schrattové na císaře Františka Josefa, o milostném poměru prince Leopolda Koburského a Kamily Rybičkové, o tom, proč princezna Žofie Sasko-Výmarská spáchala sebevraždu, o vyděračské aféře prince Ludvíka Bavorského a o desítkách dalších skandálů a afér.