Bedekr / Itálie

Martin Písařík a Michaela Maurerová se v oblíbeném cyklu České televize vydávají na další putování s cestovatelským magazínem Bedekr. Tentokrát do země, která láká nejen svou historií a moderní současností, ale také svou chutí, vůní a dvorností a současně figuruje na předních místech cílů našich cestovatelů. Itálii představili nejen jako...
  • Dostupnost: 1 ks
  • EAN: 9788074480867
  • Číslo zboží: 6035369
Dostupné množství: 1,000
6,25


Specifikace

Stav knihy
vynikající, téměř jako nová
Rok vydání
2019
Počet stran
192
Vazba
brož.
Formát
Jazyk
Vloženo
14.12.2023
Sklad kód
I7
ISBN
9788074480867
Martin Písařík a Michaela Maurerová se v oblíbeném cyklu České televize vydávají na další putování s cestovatelským magazínem Bedekr. Tentokrát do země, která láká nejen svou historií a moderní současností, ale také svou chutí, vůní a dvorností a současně figuruje na předních místech cílů našich cestovatelů. Itálii představili nejen jako zemi s neopakovatelnou gastronomií, ale také jako místo s nesmírně bohatou kulturní historií, ze které Evropa dodnes těží. A Bedekr: Itálie přichází nyní i v knižní podobě! „Na první dobrou musím říct, že mě Itálie okouzlila gastronomií, temperamentem a srdečností lidí,“ odpovídá Michaela Maurerová na otázku, čím jí učarovala destinace páté řady oblíbeného cestovatelského magazínu, a Martin Písařík ji doplňuje: „Itálie mě prostě dostala! Káva na stojáka, lehké víno, život v ulicích. Všechna města jsou si něčím podobná, a přesto je každé jiné, osobité, nezaměnitelné. Ať Florencie, která je jak z obrázku, tak Janov se svým přístavním duchem. Užil jsem si každý kout, který jsem díky Bedekru navštívil.“ Moderátoři se vydávají po stopách rodáka z Florencie, básníka Danteho, nabídnou pohled na slavnou sochu Michelangelova Davida bez davů turistů, vymyslí také nová přízviska „věčně žíznivé“ metropoli, které věnují hned dva díly. Ten úvodní ukáže letní Řím a další Řím v období adventu. Chybět nebudou ani tajné uličky Benátek, vinohrady v Toskánsku nebo centrum zimních sportů, Dolomity. Navštěvují také muzeum Kryštofa Kolumba v Janově a zapátrají po původu bazalkového těsta. S pomocí lokálního kuchaře divákům vysvětlí, že slavná boloňská omáčka nepochází z Bologně, a že by se rozhodně neměla podávat se špagetami. „To, co my máme jako mleté maso s rajčatovou omáčkou, je něco, co se připravuje několik hodin a skýtá to v sobě mnohem více ingrediencí, než jsou ty dvě jmenované. Abych to doma dobře připravila, tak na to abych si vzala dovolenou,“ říká Michaela Maurerová.