Třinecká ocel

V roce 1946 byly Třinecké železárny, které nebyly II. světovou válkou významně poškozeny, znárodněny. Jejich rozvoj pak pokračoval i v období socialistického Československa, kdy se podpoře těžkého průmyslu přikládal značný význam.Růst produkce oceli a válcovaného materiálu dosáhl svého historického vrcholu v 80. letech 20. století. Vedle rostoucí produkce byl důraz...
  • Dostupnost: 1 ks
  • Číslo zboží: 6038174
Dostupné množství: 1,000
6,25


Specifikace

Stav knihy
přebal lehce opotřebovaný, jinak velmi dobrý
Ilustrace
Vydavatel
Rok vydání
1974
Počet stran
124
Vazba
pevná
Jazyk
Vloženo
19.07.2024
Sklad kód
F7
Tagy
Hutnictví, těžký průmysl, Severní Morava a Slezsko, Socialismus
V roce 1946 byly Třinecké železárny, které nebyly II. světovou válkou významně poškozeny, znárodněny. Jejich rozvoj pak pokračoval i v období socialistického Československa, kdy se podpoře těžkého průmyslu přikládal značný význam.

Růst produkce oceli a válcovaného materiálu dosáhl svého historického vrcholu v 80. letech 20. století. Vedle rostoucí produkce byl důraz kladen také na zavádění moderních hutních technologií. K nejvýznamnějším investicím v tomto období patří vybudování kyslíkové konvertorové ocelárny s následným blokovým a později i sochorovým kontilitím. Od roku 1995 je veškerá ocel vyráběna v konvertorech nebo elektrických obloukových pecích, přičemž 95 % vyrobené oceli je kontinuálně odléváno.