Lyrické básně mladosti

Obsah: První verše meditační, Realistické sloky (Zapadlí a přebyteční; V rámci stále stejných dnů; Trochu humoru a starosti), Květy intimních nálad (Z niv a pasek; Městské siluety; Balady duše), Z mého kraje (1983), Dodatek (Z básníkových prvotin).Jeho dílo bylo ovlivněno dobovými uměleckými směry realismem, symbolismem a impresionismem. V pozdější době...
  • Dostupnost: 1 ks
  • Číslo zboží: 6034457
Dostupné množství: 1,000
100,-


Specifikace

Stav knihy
naražený roh desky vazby, jinak velmi dobrý
Vydavatel
Rok vydání
1938
Náklad
1 650 ks
Počet stran
320
Vazba
převazba
Formát
Jazyk
Vloženo
27.09.2023
Sklad kód
C3
Obsah: První verše meditační, Realistické sloky (Zapadlí a přebyteční; V rámci stále stejných dnů; Trochu humoru a starosti), Květy intimních nálad (Z niv a pasek; Městské siluety; Balady duše), Z mého kraje (1983), Dodatek (Z básníkových prvotin).

Jeho dílo bylo ovlivněno dobovými uměleckými směry realismem, symbolismem a impresionismem. V pozdější době se soustředil na přírodní a subjektivní lyriku. Jeho přírodní lyrika je spojena s jihočeským krajem, jeho milostná poezie je psána písňovou formou. Sova svými díly útočil proti společnosti a dával najevo protispolečenské postoje celé mladé generace. V jeho dílech se zároveň objevuje vlastenectví a hledání morálních a společenských hodnot.