Chcete odlehčit jídelníček rostlinnou stravou? Nebo se tak rozhodl někdo umanutý vedle vás a vy nevíte, co mu připravit k jídlu?
Nevaříte, protože vám to přijde složité? Možná patříte k těm, co už si koupili tři kuchařky, ale nakonec je jen odložili na poličku, protože každý recept si žádal jiné suroviny.
V téhle sice najdete pár (pro někoho) netradičních a klíčových přísad, ale budete je tam potkávat často a všechny vám je představím úvodní kapitole.
Tahle kuchařka vám pomůže spotřebovat to, co si podle ní nakoupíte. Neplýtváme, nevyhazujeme. Když vám zbude uvařená rýže, lehce si v rejstříku najdete, ve kterých receptech se ještě objevuje. Taky vám řekne, co dělat, když vám doma dozraje víc banánů najednou. Nebo když od babičky odjedete s náručí plnou cuket.
Poradí, jak využít zeleninu od kořene až po listy, na jaké způsoby jde připravit obyčejný brambor a zvyknete si mít doma namočenou cizrnu.
Kuchařka je veganská. Nepotřebujete vejce, mléčné výrobky nebo máslo a bzy zjistíte, že se bez nich obejdete. Všechny recepty jsou testovány na nejrůznějších lidech s odlišnými stravovacími návyky a nevyzpytatelnými chuťovými buňkami.
A navíc – Tak akorát – švédsky lagom. Kromě toho, že je v severských zemích jídlo a pití spojeno se šťastným způsobem života – uvařit si s přáteli, sednout do útulné kavárny, dát si doma pod dekou horké kakao – také zdůrazňují, ať je všeho tak akorát. Ani málo, ani moc.