Zkoušeli jsme všechno! / Respektující a klidné výchovné postupy

Čelíte vrtochům svých dětí, jste vyčerpaní a bezradní?Jak se vyhnout zápasům při oblékání či uklízení a hádkám ve chvílích, kdy se má odcházet do školky či do postele? Vidíte v tom naschvály, neposlušnost, drzost a kladení odporu? Hledáte vinu u sebe, snažíte se přijít na chyby, kterých jste se při...
  • Dostupnost: 1 ks
  • EAN: 9788026406372
  • Číslo zboží: 6038259
Dostupné množství: 1,000
140,-


Specifikace

Stav knihy
velmi dobrý
Ilustrace
Vydavatel
Rok vydání
2015
Překlad
Ester Kukrálová
Počet stran
140
Vazba
brož.
Jazyk
Vloženo
26.07.2024
Sklad kód
PRODEJNA
ISBN
978-80-264-0637-2
Čelíte vrtochům svých dětí, jste vyčerpaní a bezradní?
Jak se vyhnout zápasům při oblékání či uklízení a hádkám ve chvílích, kdy se má odcházet do školky či do postele? Vidíte v tom naschvály, neposlušnost, drzost a kladení odporu? Hledáte vinu u sebe, snažíte se přijít na chyby, kterých jste se při výchově dopustili? Ale co když se jedná o zcela jiné příčiny?
Autorka vás na konkrétních situacích seznámí s myšlenkovými pochody a reakcemi dětského mozku. Její poznatky vycházejí z nedávných objevů neurofyziologie a experimentální psychologie, a její rady umožňují lepší pochopení reakcí dítěte v různém věku. Díky autorce zjistíte, že do určitého věku dítě není schopno jednat strategicky ani provádět naschvály a vypočítavé kroky, a jeho reakce jsou pouze přirozenou obranou nebo nutností, jak vyjádřit své potřeby.
V knize najdete kresby, které svou jednoduchostí a názorností ukazují modelové výchovné situace i vědecká vysvětlení dětského chování.